День правової освіти в ЗЗСО Гродівської селищної ради

Відповідно до плану спільних заходів щодо профілактики та попередження злочинності, правопорушень та інших негативних проявів серед учнівської молоді Гродівської селищної ради відділом освіти, культури, молоді, туризму і спорту зі службою у справах дітей Гродівської селищної ради та сектором ювінальної превенції відділу поліції Покровського РУП 9 грудня 2021 року в закладах загальної середньої освіти був проведений День правової освіти.

Захід проводився для учнів 8-9 класів Миролюбівського НВК, Малинівського НВК та Новоекономічної ЗОШ І-ІІІ ступенів з метою попередження злочинності, насильства, булінгу, пропаганди здорового способу життя, роз’яснення чинного законодавства, щодо правової відповідальності неповнолітніх.

Головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді, туризму і спорту Гродівської селищної ради Безрук О.П. та начальник служби у справах дітей Гродівської селищної ради Кисельова М.С. провели з учнями презентаційний меседж з елементами тренінгу на тему «Злочин і кара неповнолітніх». Начальник сектору ювенальної превенції Покровського РУП ГУНП в Донецькій області, майор поліції, Тимошенко Д.Ю. та інспектор сектору ювенальної превенції Покровського РУП ГУНП в Донецькій області, капітан поліції, Алтухов М.О. провели бесіду щодо підліткової кримінальної відповідальності, доступно пояснили підліткам про заборону нецензурної лайки та протиправної поведінки в громадських місцях.

Також, в цей день, начальником служби у справах дітей Гродівської селищної ради Кисельовою М.С. та представниками сектору ювенальної превенції Покровського РУП ГУНП в Донецькій області був здійснений профілактичний рейд виявлення сімей, які опинились в складних життєвих обставинах та надання консультацій щодо правового та соціального захисту дітей. Під час рейду здійснено перевірку виконання батьківських обов’язків, умов проживання та утримання дітей в сім’ях, які опинились в складних життєвих обставинах. З батьками проведено профілактичні бесіди щодо необхідності забезпечення належного догляду за дітьми, наслідків вживання алкогольних напоїв та попередження насильства у сім’ї.